Acupressuur massage

Acupressuur is een oosterse behandeling (ook drukpuntmassage genoemd). Bij acupressuur worden ook zenuwpunten behandeld, de druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan soms ook met de handpalm, elleboog of knie. Afvalstoffen worden zo uit de meridiaan(energiebanen) verwijderd. Resultaat is algemeen welbevinden. Acupressuur is een natuurlijke, zeer betrouwbare en bijna geheel pijnloze methode ter behandeling van storingen in de lichaamseigen energiehuishouding, die zich in de meest verscheidene vormen kunnen uiten.

Acupressuur kan worden toegepast door iedereen; het resultaat van de  behandeling is niet gebonden aan enige medische voorkennis. Bij de toepassing zijn bovendien geen schadelijke bijwerkingen te verwachten. Deze geneeswijze kan toegepast worden zonder enig technisch hulpmiddel, met een minimum aan materiaal en in bijna iedere situatie. Als men eenmaal de acupressuur punten en de erbij behorende werkingen, dan zijn lichamelijke stoornissen snel te verhepen door massage van deze punten. Bijna ieder van ons is bekend met klachten zoals hoofdpijn, spanningen in de nek, rugpijn, migraine, spierpijn of verkoudheid en wenst snel hulp, zonder problemen en zonder bijverschijnselen. Acupressuur kan deze hulp bieden- aan ieder van ons. Noodzakelijke voorwaarden voor het succes van zelfbehandeling door middel van acupressuur is de bereidheid om verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid op zich te nemen.

Met acupressuur kunnen we invloed uitoefenen op de stroom van onze levensenergie, via bepaalde schakelcentra verkeerd geleide energieën weer in goede banen te leiden, geblokkeerde energie vrijmaken. Met acupressuur worden dus niet de symptomen van een ziekte behandeld, maar veeleer de oorzaak van de ziekte. Overal waar de oorzaak van een stoornis gezocht moet worden in een onbalans van de levenskrachten, kunnen met acupressuur gezondheidsproblemen en klachten zeer effectief beïnvloed worden.

De natuurlijke behandelmethoden zijn gestoeld op eeuwenoude inzichten over de totaliteit van de mens. Als we gebruik weten te maken van deze ervaringen, leren wij juist door de zelfbehandeling ook weer te letten op de belangrijke signalen van ons lichaam. Niet zelden ontwikkelt zich uit de zelfbehandeling een nieuwe betere relatie tot ons eigen lichaam. Zo is de acupressuur in bredere zin ook een weg tot zichzelf en de eigen lichamelijkheid. Genezing begint volgens hen die uit ervaring spreken op het moment dat iemand contact maakt met zijn eigen lichaam.

Kortom: U leert uw lichaam beter kennen