Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Vooral bij oudere mensen heeft deze massage een gunstige invloed. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid.

Ik pas ook ondermeer cupping toe. Dit is ook een Oosterse techniek. Het zijn ronde glaasjes die ik vastzet op uw huid. De huid wordt omhoog gepompt en uw spier zal daardoor sneller ontspannen en de blokkade mede opheffen.

Bindweefselmassage

Deze techniek wordt ook veel gebruikt bij sporters. Door het intensieve karakter van de bindweefselmassage, kan men ook littekenweefsel behandelen met deze massage. Verder kan bindweefselmassage ook toegepast worden bij hoofdpijn, migraine, buik- en borstkasaandoeningen, maag- en darmaandoeningen, chronische verkoudheid, gewricht- en spierreuma, slapeloosheid en menstruatiepijn.